Het werken met textiel is me met de paplepel ingegoten. Met een creatieve moeder en oma was ik al jong in de weer met lapjes en draadjes. Toen ik eind jaren 80 het quilten ontdekte, was ik verkocht. In de loop der tijd ontwikkelde ik me richting het art quilten, waarin ik al mijn creativiteit kwijt kan.

Het hoofdthema in mijn werk wordt gevormd door onderwerpen uit mijn eigen leven. Gevoelens, emoties en ervaringen inspireren me om met een thema aan de slag te gaan. Daarnaast word ik geïnspireerd door tekenen van verval: oude beschadigde muren, opgelapt of met graffiti, schimmelplekken en roest.

Kleur en tekst versterken het thema en spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van het beeld aan de toeschouwer.

Ik verf graag mijn eigen stoffen en houd van intensief borduurwerk, zowel met de naaimachine als met de hand. Smalle repen of stukjes gescheurde stof verwerk ik tot een beeld, ik schilder als het ware met stof. Door de verschillende tinten komen er nuances in mijn werk. Ik werk vooral met textiel, maar maak ook gebruik van papier dat ik bewerk met een lijmlaag waardoor het steviger wordt en gemakkelijker te bewerken is.

Tijdens een brainstorm periode denk ik veel na over het thema en zoek naar zoveel mogelijk invalshoeken. Aan de hand daarvan maak ik schetsen en proefjes om compositie en kleur te bepalen. Dan ga ik aan de slag. Tijdens het werken probeer ik zoveel mogelijk te vereenvoudigen en ontwikkelen mijn ideeën en gedachten zich al doende verder.